Wat we doen

Feiten over de voedselbank Langedijk en hoe werkt dat nou?’

Wat we doen

Deze stichting geeft voedselhulp aan behoeftige Langedijkers volgens de regels van de Voedselbank.
Inmiddels worden meer dan 70 gezinnen per week geholpen met een voedselpakket.

Aanvraag voor voedselpakket

Vaak komt de aanvraag voor hulp binnen via maatschappelijk werk of vluchtelingenhulp. Daarna volgt een intakegesprek door een vrijwilliger van de stichting en regelmatig worden de gegevens gecheckt.
Zit iemand lang in de schuldsanering dan kan men ook gedurende die lange tijd een voedselpakket krijgen van de stichting.

Het normbedrag voor een eenpersoonshuishouden is maximaal € 180,- Voor gezinnen wordt daarbij nog een bedrag opgeteld: per volwassene € 60,- en per kind tot 18 jaar € 50,- Dus bijvoorbeeld een huishouden van twee volwassenen en twee kinderen dat na aftrek van alle vaste lasten minder dan € 340,- te besteden (= € 180 + 60 + 50 + 50) heeft kan in aanmerking komen voor een voedselpakket.

Dit is slechts een indicatie van de normen waardoor mensen zich niet moeten laten afschrikken. De stichting Er is Geloof Hoop en Liefde helpt iedereen, waar nood aan de man is.

Is er een noodvraag, nadat de wekelijkse pakketten al uitgedeeld zijn op woensdag, dan wordt ook geregeld dat iemand voedsel krijgt tot de volgende uitdeel-dag.

Er zijn 3 soorten pakketten:
groot, middel en klein.

De producten die in het wekelijkse pakket zitten zijn producten uit de schijf van 5.
Elke week zit er ook fruit bij.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor voedselhulp?

Wij volgen de normen die zijn vastgesteld door de Nederlandse vereniging van Voedselbanken, in samenwerking met Nibud (Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting).

Er wordt daarbij gekeken naar de gezinssamenstelling, de inkomsten en vaste lasten. Voor het maken van een berekening kunt u elke maandagmiddag tussen 13 en 14.30 uur binnenlopen bij Voedselbank Langedijk op de Broeker Werf 3 in Broek op Langedijk, of contact opnemen met onze budgetcoach via 06-1527 4567.

Hoe lang kan ik voedselhulp krijgen?

Voedselhulp is niet permanent! Elk half jaar kijken wij samen met het gezin naar de situatie van dat moment. Cliënten zijn verplicht mee te werken aan een oplossing om hun gezin uit deze situatie te krijgen.

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Alle gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Zie hiervoor ook het privacy beleid

Alle vrijwilligers hebben ook voor geheimhouding getekend!

Ik ben klant maar kan een keer niet komen. Wat te doen?

Neem in dit geval contact op met de budget coach via telefoonnummer 06-15 27 45 67 of via Whatsapp, we zetten dan voor jou deze woensdag niets klaar.

Zijn de pakketten aangepast aan de gezinssituatie?

Heb je een groot (of klein) gezin: de pakketten zijn aangepast op de gezinssituatie. Er zijn daarom drie soorten pakketten: groot, middel en klein.

Load More