Voedselbank Langedijk

Iedereen kent dat wel: aan het einde van de maand de eindjes aan elkaar moeten knopen omdat het geld op is. Dat is voor veel mensen helaas de realiteit. Anderen zitten al te dubben hoe ze de rekeningen moeten gaan betalen nog voordat ze hun geld binnen hebben. En dan moet je ook nog wat over zien te houden om iedere dag iets te kunnen eten.

De mensen die maand in maand uit, dag in dag uit met dit probleem worstelen, scharen wij onder de groep minima. Voedselbank Langedijk is er voor deze mensen! Wij helpen hen met onze voedselpakketten. Inmiddels ontvangen ruim 75 gezinnen elke week een pakket met levensmiddelen. Onze stichting draait volledig op vrijwilligers die zich met veel liefde en enthousiasme inzetten. Voor de onkosten zijn wij dus geheel afhankelijk van giften.

Veelgestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor voedselhulp?

Wij volgen de normen die zijn vastgesteld door de Nederlandse vereniging van Voedselbanken, in samenwerking met Nibud (Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting).

Er wordt daarbij gekeken naar de gezinssamenstelling, de inkomsten en vaste lasten. Voor het maken van een berekening kunt u elke maandagmiddag tussen 13 en 14.30 uur binnenlopen bij Voedselbank Langedijk op de Broeker Werf 3 in Broek op Langedijk, of contact opnemen met onze budgetcoach via 06-1527 4567.

Hoe lang kan ik voedselhulp krijgen?

Voedselhulp is niet permanent! Elk half jaar kijken wij samen met het gezin naar de situatie van dat moment. Cliënten zijn verplicht mee te werken aan een oplossing om hun gezin uit deze situatie te krijgen.

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Alle gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Zie hiervoor ook het privacy beleid

Alle vrijwilligers hebben ook voor geheimhouding getekend!

Ik ben klant maar kan een keer niet komen. Wat te doen?

Neem in dit geval contact op met de budget coach via telefoonnummer 06-15 27 45 67 of via Whatsapp, we zetten dan voor jou deze woensdag niets klaar.

Zijn de pakketten aangepast aan de gezinssituatie?

Heb je een groot (of klein) gezin: de pakketten zijn aangepast op de gezinssituatie. Er zijn daarom drie soorten pakketten: groot, middel en klein.

Load More