Zoek
Sluit dit zoekvak.

Albert Heijn introduceert samen met de maatschappelijke partners ‘Voor Elkaar’


Albert Heijn vindt dat iedereen een magische kerst verdient. Maar voor sommige mensen is dat helaas niet vanzelfsprekend daarom start Albert Heijn “Voor Elkaar”. Samen met vier partners, waaronder Voedselbanken Nederland, maakt Albert Heijn kerstboodschappen en -diners mogelijk voor mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Johan van der Zanden, directeur marketing en communicatie blikt vooruit: “Een magische kerst, daar gaan we als Albert Heijn voor deze feestdagen. Juist in een roerige periode als deze vinden we het belangrijk om er deze kerst voor iedereen te zijn en een vleugje positiviteit te brengen, want bij Albert Heijn geloven we dat eten verbindt, zeker tijdens de feestdagen. Samen maken we er een hartverwarmende kerst van, met extra aandacht voor lekker eten én aandacht voor elkaar. We hebben alles in huis voor ieder kookniveau en voor ieder budget.” 

Nieuw is ‘Voor Elkaar’ in de AH app. Een platform waar Albert Heijn zich met vier maatschappelijke partners inzet om samen beter eten bereikbaar te maken voor iedereen.

Samen met…
·    het Rode Kruis verzorgt Albert Heijn voedselhulp aan mensen in nood.
·    Voedselbanken Nederland biedt Albert Heijn voedselhulp aan mensen die het tijdelijk niet redden.
·    Resto Van Harte maakt Albert Heijn meer diners mogelijk waar mensen met gevoelens van eenzaamheid met elkaar kunnen verbinden.
 

Naast deze drie bestaande partners gaat Albert Heijn vanaf december ook samenwerken met Stichting Het Vergeten Kind. Met hen worden verbindende momenten aan tafel gecreëerd voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er thuis problemen zijn. Voor kerst worden bijvoorbeeld boodschappenboxen bezorgd waarmee een kerstdiner kan worden bereid.

Als klanten deze doelen een extra steuntje in de rug willen geven dan kan dat ook door het doneren van hun AH Miles via ‘Voor Elkaar’ in de app, het kopen van de donatieproducten online, en het doneren van statiegeld in de winkel in december.
Ook staat er dit jaar in iedere Albert Heijn-winkel een wensboom met wenskaarten. Klanten kunnen een geliefde iets moois toe wensen wat Albert Heijn kan vervullen. Denk aan een heerlijk kerstdiner of ontbijt met Excellent voor de Feestdagen assortiment, een compleet versierde kerstboom of een etagère vol kleine gerechtjes voor een grand dessert. De klant kan een wenskaart invullen en deze inleveren in hun winkel. De winkel zal zelf de winnaar(s) kiezen en verrassen met het vervullen van de kerstwens. Zo wordt kerst magisch voor iedereen.