Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over ons

Over ons

Hoe het allemaal begon

Het startte ruim 10 jaar geleden toen Gerdine Purmer een kar vol met brood kreeg. Bij het uitdelen kwam ze als eerste Marjolijn Huibers tegen, die aanbood haar te helpen. Dit was de eerste stap naar wat nu de Voedselbank Langedijk is. Samen hebben zij op 26 maart 2010 de stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde officieel opgericht en deelden zij voedselpakketten uit vanuit de achtertuin. Al snel werd de tuin ingeruild voor respectievelijk café de Pieper, Welgelegen en een pand aan het Mandepad. Nu zit Voedselbank Langedijk aan de Broeker Werf, waar ze (nog steeds) Liefde deelt vanuit het Geloof, zodat de Hoop weer terug komt.

Hier vindt u de verschillende hoogtepunten van gebeurtenissen in de afgelopen jaren, laatste nieuws eerst.

 

2021 – Betalen met MeedoenPas en Huygenpas

Sinds dit jaar krijgen mensen met een MeedoenPas of Huygenpas 50% korting op onze tweedehands kleding èn kunnen zij deze met hun pas afrekenen. Verder ondersteunen we vanaf begin 2021 een startende voedselbank in Schoorl.

2020 – Certificaat voedselveiligheid

Ondanks alle corona-perikelen dit jaar ook wat mooi nieuws: we hebben het certificaat voedselveilig! In het afgelopen jaar een flinke slag geslagen op het gebied van voedselveiligheid. Koel- en vriesproducten worden bijvoorbeeld nu vanuit koel- en vriesvitrines uitgedeeld. Bij dit proces kregen we advies en begeleiding.  

Feestelijke afsluiter

Dit jaar is de klap op de vuurpijl natuurlijk de aandacht en geweldige donatie van €20.000,- via Serieus Langedijk, waar vele Langedijkers en organisaties aan bijgedragen hebben. Een zeer feestelijke afsluiter van het jaar 2020!

2019 – Voedselhulp wordt Voedselbank

Al geruime tijd zijn wij bezig om ons met onze stichting aan te sluiten bij de Vereniging van Nederlands Voedselbanken. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn, met hulp van B&L Notarissen, onze statuten aangepast. Op 9 juli 2019 konden, onder toeziend ook van mr. Drs. W.M. (Helma) Bokhorst, de nieuwe statuten ondertekend worden.

Op 26 augustus 2019 kregen wij dan het langverwachte bericht: wij werden met onze stichting officieel lid van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken.

Een nieuwe bus!

Aan het begin van 2019 begeeft onze Renault bus het onderweg. Er is geen redden meer aan.

Gelukkig konden we met goede hulp van Theo Bakker van Autoservice Bakker al snel weer de weg op. Een gulle gift van een sponsor kwam ons daarbij ook zeker van pas. Inmiddels is de bus, met dank aan De Jong Reclame, beletterd en rijden wij weer zichtbaar rond.

2018 – Afscheid Gerdine

Op zaterdag 20 januari 2018 namen wij afscheid van Gerdine. Het was een dag met mooie speeches, vele handjes, kadootjes en kaartjes. Elke bezoeker mocht een wens schrijven op een steen en deze in een mooie vaas plaatsen. Gerdine was immers de steen, de rots, waar de stichting op werd gebouwd. Prachtige symboliek dus. Na ruim acht jaar geeft ze het stokje over aan Linda.

Gerdine bedankt voor je inzet en wat het allemaal gebracht heeft!

2017 – schoenendozen

Al meerdere jaren maken en vullen scholieren van het Jan Arentsz schoenendozen voor de kinderen bij de Voedselbank. Een leuk initiatief! Wanneer ze deze komen brengen, krijgen ze meteen een rondleiding. 

2016 – Winnaar Martin Neesen Prijs 2016

Voedselhulp Langedijk heeft de Martin Neesen Prijs 2016 gewonnen omdat zij het dichtst staan bij de kernbegrippen zoals hierboven genoemd. Martin Neesen kwam altijd op voor de mensen die het moeilijk hebben in de samenleving en dat doet Voedselhulp Langedijk ook.

2015 – Stichting bestaat 5 jaar

Op 26 maart 2015 bestond de stichting 5 jaar. In al die jaren hebben we vele mensen zien komen en gaan.

2014 – Eindelijk een nieuwe ruimte

In november zijn we verhuisd naar een nieuwe ruimte aan de Broekerwerf 3. Met een ludieke actie door zoveel mogelijk mensen te vragen helpen te verhuizen en alle kratjes één voor één door te geven, hebben we veel aandacht van media en kranten gekregen.

2013 – Een nieuwe bus, eindelijk eigen vervoer

We hebben het oranjefonds aangeschreven en geld gekregen voor een bus! We zijn ontzettend dankbaar voor deze gift. We reden altijd met eigen vervoer.


Met de financiën was het even spannend. We hebben bijna op € 0,- gestaan, maar door publiciteit is er ondersteuning gekomen.

De C-1000 stopte ermee en kreeg de naam Jumbo. Wat er niet verkocht was mochten we uit de winkel halen. En het was nog zoveel dat we bijna dachten dat het plafond het niet meer zou houden. Alles boven stond overvol.

We merkte dat het pand weer te klein werd en zijn weer op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.

2012 – Hulp van alle kanten

Dit jaar zijn we gaan samenwerken met Stichting Jarige Job. Zij leveren verjaardag pakketten op maat voor de kinderen van de gezinnen in leeftijd van 4-12 jaar. [Inmiddels is dit voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar]

jarige job

Dit jaar is de website veranderd en de zoeknaam is Voedselhulp Langedijk geworden.

De jeugd van de protestante gemeente Sint Pancras zet zich dit jaar in voor de stichting. Zij hebben de koelcel bij elkaar gespaard welke na verhuizing van café de Pieper naar het Mandepad.

Het bedrijf VWE organiseerde een kermis voor alle klanten van Voedselbank Langedijk en Heerhugowaard. Het was een groot succes en erg leuk. Er waren stormbanen en popcorn en gratis drinken en leuke spelletjes te doen.

2011 – Ontstaan van de naam

Gerdine: Ik woon aan een haven en het had gevroren er lag een laagje ijs met een laagje sneeuw. Mijn man keek ’s avonds uit het raam en zei: ”Er is iemand met een sneeuwschuiver op het ijs geweest”. Ik merkte nog op dat het niet slim was omdat het ijs niet betrouwbaar was. De volgende ochtend stapte ik in de auto en keek op het ijs en kon mijn ogen niet geloven. Ik zie dat er met de sneeuwschuiver en groot kruis was gemaakt met een anker en een hart “Geloof, Hoop en Liefde”. Dit wordt de naam van de stichting. We willen de mensen Liefde geven vanuit het Geloof, zodat de Hoop weer terug komt.

 
 

Laatste Nieuws

wintercollectief

Wintercollectief groeit: tien voedselproducenten doneren extra producten aan voedselbanken