Over ons

Over ons

Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde

De Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde is de drijvende kracht achter Voedselbank Langedijk. Het is begonnen toen Gerdine Purmer een kar vol met brood kreeg. Bij het uitdelen kwam ze als eerste Marjolijn Huibers tegen, die aanbood haar te helpen. Dit was de eerste stap naar wat nu de voedselbank Langedijk is. Samen hebben zij de stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde opgericht. 26 maart 2010 is de stichting officieel geworden en vastgelegd bij de notaris.

Ontstaan van de naam

Gerdine: Ik woon aan een haven en het had gevroren er lag een laagje ijs met een laagje sneeuw. Mijn man keek ’s avonds uit het raam en zei: ”Er is iemand met een sneeuwschuiver op het ijs geweest”. Ik merkte nog op dat het niet slim was omdat het ijs niet betrouwbaar was.

De volgende ochtend stapte ik in de auto en keek op het ijs en kon mijn ogen niet geloven. Ik zie dat er met de sneeuwschuiver en groot kruis was gemaakt met een anker en een hart “Geloof, Hoop en Liefde”. Dit wordt de naam van de stichting. We willen de mensen Liefde geven vanuit het Geloof, zodat de Hoop weer terug komt.

2012 – Hulp van alle kanten

Dit jaar zijn we gaan samenwerken met Stichting Jarige Job. Zij leveren verjaardags pakketten op maat voor de kinderen van de gezinnen in leeftijd van 4-12 jaar.

Dit jaar is de website veranderd en de zoeknaam is voedselhulp Langedijk geworden.

De jeugd van de protestante gemeente Sint Pancras zet zich dit jaar in voor de stichting. Zij hebben de koelcel bij elkaar gespaard welke na verhuizing van café de Pieper naar het Mandepad

Het bedrijf VWE organiseerde een kermis voor alle klanten van voedselbank Langedijk en Heerhugowaard. Het was een groot succes en erg leuk. Er waren stormbanen en popcorn en gratis drinken en leuke spelletjes te doen.

2013 – Een nieuwe bus, eindelijk eigen vervoer.

We hebben het oranjefonds aangeschreven en geld gekregen voor een bus! We zijn ontzettend dankbaar voor deze gift. We reden altijd met eigen vervoer.


Met de financiën was het even spannend. We hebben bijna op € 0,- gestaan, maar door publiciteit is er ondersteuning gekomen.

De C-1000 stopte ermee en kreeg de naam Jumbo. Wat er niet verkocht was mochten we uit de winkel halen. En het was nog zoveel dat we bijna dachten dat het plafond het niet meer zou houden. Alles boven stond overvol.

We merkte dat het pand weer te klein werd en zijn weer op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.

2014 – Eindelijk een nieuwe ruimte

In november zijn we verhuisd naar een nieuwe ruimte aan de Broekerwerf 3.
Met een ludieke actie door zoveel mogelijk mensen te vragen helpen te verhuizen en alle kratjes één voor één door te geven, hebben we veel aandacht van media en kranten gekregen.

2015 – Stichting bestaat 5 jaar

26 maart 2015 bestond de stichting 5 jaar, in al die jaren hebben we vele mensen zien komen en gaan.

2016 – Winnaar Martin Neesen Prijs 2016

Voedselhulp Langedijk heeft de Martin Neesen Prijs 2016 gewonnen omdat zij het dichtst staan bij de kernbegrippen zoals hierboven genoemd. Martin Neesen kwam altijd op voor de mensen die het moeilijk hebben in de samenleving en dat doet Voedselhulp Langedijk ook.

Laatste Nieuws