Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat we doen vbl

Wat we doen

Stichting Voedselbank Langedijk, voorheen Stichting er is Geloof, Hoop en Liefde, geeft voedselhulp aan behoeftige Langedijkers volgens de regels van Voedselbanken Nederland. Ons motto is mensen het gevoel van eigenwaarde geven door Liefde te geven vanuit het Geloof, zodat de Hoop, inhoud en perspectief, weer terugkomt.

Uitgeven van voedsel

Voedselbank Langedijk is elke woensdag tussen 10.00 uur en 11.30 uur geopend voor uitgifte van voedsel. Klanten ontvangen dan een basispakket naar gezinsgrootte en mogen daarnaast kiezen uit diverse groente, brood en vaak ook vlees. Voor het realiseren van deze uitgifte staat een heel team vrijwilligers klaar om producten bij leveranciers op te halen (of in ontvangst te nemen), pakketten van te maken of om deze netjes uit te stallen.

Inloopspreekuur budgetcoach

Elke dinsdagochtend van 9.30 – 11.30 uur is er een inloopspreekuur bij de budgetcoach. Iedereen kan bij haar terecht voor advies of vragen over financiën of voor het raadplegen van bepaalde fondsen en regelingen.

Kleding

Op dinsdagochtend en vrijdagochtend van 9.30 – 11.30 uur is de kledingafdeling op de 1e verdieping open. Klanten krijgen elk seizoen, per gezinslid, een aantal stuks kleding gratis. Ook mensen die geen klant zijn, kunnen hier terecht. Zij betalen dan een klein bedragje, wat ten goede komt van de Voedselbank. 

Koffie & een luisterend oor

Tijdens onze openingstijden staat er altijd een kopje koffie en thee klaar. Het is een plek van ontmoeting, een luisterend oor en ontdekken dat je er niet alleen voor staat.

Laatste Nieuws

wintercollectief

Wintercollectief groeit: tien voedselproducenten doneren extra producten aan voedselbanken